Üniversitemizin kuruluşunun 30.yılı etkinlikleri dolayısıyla, ANS Kampüsü’nde düzenlenen AKÜFEST22 festivaline Teknoloji ve Uygulama Araştırma Merkezi (TUAM) olarak 25.05.2022 Çarşamba günü iki ayrı fotoğraf sergisi ile katılım sağladık. Festival kapsamında “Elektron Mikroskobuyla Hayata Yakından Bakmak” ve “Siz Hiç Nano Gördünüz Mü?” temalı 2 farklı fotoğraf sergisi ile etkinlik programında yer aldık. Fotoğraf sergimize orta öğretim ve üniversite öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve Üniversitemizin idari ve akademik personeli yoğun ilgi göstererek beğeni ve önerilerini dile getirdiler. Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Uluslararası Hafta” etkinliği için üniversitemizde bulunan yurtdışından bazı misafirlerimiz de sergimizi ziyaret ettiler.

Merkezimiz laboratuvar cihazlarında uzman arkadaşlarımız tarafından çekilen ilgi çekici (haşhaş tohumu, kara sinek, arı, bağlama teli, kumaş vb. nesnelerin mikroskop altında binlerce kat büyütülmüş görüntüleri gibi) görseller ile hazırlanarak sunulan fotoğraf sergimizin ileride farklı mekanlarda tekrarlanması yönünde taleplerde bulunuldu. Fotoğraf sergimizi ziyaret eden herkese AKÜ-TUAM ekibi olarak içtenlikle teşekkür ediyor, bir sonraki etkinlikte yeniden buluşabilmenin heyecanını yaşıyoruz.

27 Mayıs 2022, Cuma 200 kez görüntülendi